Padasjoen Vuoden Yrittäjä 2012

Padasjoen Vuoden Yrittäjä 2012, yrittäjäpariskunta Nita Heiniö ja Toni Suikkanen.

Yritys on perustettu vuonna 1992 ja yhtiö työllistää viisi henkilöä. Yrittäjät ovat koulutukseltaan suurtalouskokki ja ravintolakokki. Yrittäjillä on useamman vuosikymmenen kokemus alalta ja ravintola-palvelujen järjestämisestä. Lisäksi yrittäjäpari on kaksikymmentä vuotta pyörittänyt pitopalvelua kunnassa ja lähialueella. Padasjoen keskustassa sijaitseva ravintola tunnetaan erityisesti lounaspöydästään. Kesäravintola on avattu heinäkuussa 2011 Kellosalmelle Päijänteen rantaan. Ravintolassa monipuolinen tarjonta pizzasta pihveihin, kahviin ja jäätelöön. Kesäkauden ulkopuolella ravintola on auki viikonloppuisin, kesäaikaan joka päivä.

Valintaraati arvosti pitkäaikaista, yli 20 vuoden ajan kestänyttä ravintolatoimintaa alueella sekä parinkymmenen vuoden kokemusta pitopalvelusta. He ovat pystyneet laajentamaan toimintaansa menestyksekkäästi kahvila-ravintolan myötä. Paikka työllistää useita padasjokelaisia nuoria. Yrittäjäparin ahkeruudesta kertoo myös aktiivisuus kunnan toiminnassa.

Vuoden Yrittäjä -valintaraatiin kuuluvat kunnanjohtajan ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajan lisäksi pankin edustaja sekä edellisen vuoden yrittäjäpalkittu.

Lähde: Padasjoen Yrittäjien Julkaisu 5.9.2011

 

Ravintolatoimintaa ja pitopalvelua

Mitä yhteistä on Kimmo Kapasella, Vesa Toskalalla ja lounasruualla? Padasjokelaisen lounasravintolan seinillä on monen tunnetun NHL-pelaajan maila.

Padasjokelaiset ovat toimineet yrittäjinä jo 20 vuotta. Yritysmuoto on muuttunut toiminimestä kommandiittiyhtiön kautta osakeyhtiöksi, mutta nimi , on säilynyt samana.

Yhtiö pitää sisällään lounasravintolan, Päijänteen rantaan kesällä avatun kahvila-ravintolan sekä pitopalvelutoimintaa. Yritys työllistää omistajien lisäksi yhden kokopäiväisen työntekijän. Extraajia on käytössä kymmenkunta. Sesonkiaikaan ravintolat työllistävät useita padasjokelaisia nuoria.

– Oman työn osuus pienessä yrityksessä ja pienellä paikkakunnalla on toiminnan elinehto. Talvisin iso osa liikevaihdosta tulee pitopalvelusta.

Padasjoen kunnan keskustassa sijaitseva ravintola tunnetaan erityisesti lounaspöydästään ja herkullisesta kotiruuastaan. Molemmat yrittäjät ovatkin ammatiltaan kokkeja ja maittava lounasruoka syntyy yhteisvoimin.

– Lounaslista päätetään aamulla aina fiiliksen ja sen mukaan, mitä tukusta on löytynyt. Haluamme tarjota maittavaa kotiruokaa kauden raaka-aineista, .

Kesäravintola sijaitsee aivan Kellosalmen sillan vieressä.

– Ravintolassa on b-oikeudet, sillä haluamme pitää sen ruokaravintolana, yrittäjä kertoo, että sekä mökkiläiset että veneilijät löysivät ensimmäistä kesää avoinna olleen ravintolan hyvin.

Kesäkauden ulkopuolella ravintola on auki viikonloppuisin niin kauan, kuin ilmat sallivat.

Ja mitä Kapasen, Toskalan ja monen muun lätkäpelaajan mailat tekevät ravintolas seinällä? Montrealin mailatehdas sijaitsi pitkään Padasjoella. Ja, kun pelaajat kävivät sovittelemassa tehtaalla mailoja, he toivat lounaalle tullessaan ravintolaan vanhan mailansa, jolla olivat pelanneet NHL:ssä.

– Mailat on pultattu seinään, mutta aina välillä joku yrittää irrottaa niitä, sanoo yrittäjä.

 

Ravintola Modetti

- A-oikeudet
- Lounas noutopöydästä:
   ma-pe klo 11-14
- Pitopalvelua ammattitaidolla
- Yksityitilaisuudet Modetissa

Kalastusluvat meiltä

Jokioinen, Nyystölä, Osoila, Etelä-Päijänteen uistelulupa

Sahtimarkkinat 2012

Linkki | Linkki | Linkki

Copyright © 2013. All Rights Reserved.